Der er plast i skoddet!

Her kommer et fact, som du måske ikke kender. Det hvide, bomuldslignende materiale inden i et skod består næsten udelukkende af cellulose acetat - en type bioplast, lavet af cellulose.

Og da det kan tage op til 5 år for naturen at nedbryde cellulose-acetat, er det jo ren logik at skodder hører hjemme i skraldespanden, ikke i vejkanten.

læs mere om plastik i cigaretskodder Skod bedre nu

Lille skod - stor effekt

At smide et skod er så lille, rutineagtig en handling, at du sikkert slet ikke tænker på det, eller på, hvad det gør ved verden omkring dig. Ifølge et fransk studie ender to ud af tre skodder i naturen – og så kan du godt regne ud, at det hurtigt løber op.

Skrald på gaderne er en ond cirkel, for skrald avler skrald. Hvis gaderne allerede er fyldt med skodder, føles det mindre ‘syndigt’ at smide sine egne - for der er jo beskidt i forvejen.

Så et enkelt lille skod kan være et stort problem. Men det kan også gøre en stor forskel, så længe det ender i skraldespanden frem for i naturen. Det er en lille ting at gøre, men gør en kæmpe forskel for vores samfund og vores miljø.

Har vi overbevist dig endnu?

Skod bedre nu