Løsninger

World Cleanup Day

Hvert år samles hele mennesker fra alle afkroge af kloden om at holde vores verden ren. På tværs af kulturer, grænser og tidszoner dedikerer initiativet World Cleanup Day 24 timer til at give vores natur og omgivelser en hjælpende hånd, ved at rydde op efter os selv.

Som navnet fortæller os, samler World Cleanup Day mennesker fra alle verdenshjørner om en fælles mission - at holde vores smukke verden ren. I 24 timer, på den tredje søndag i september i år, opmuntrede nonprofitorganisationen alle globale medborgere til at tage del i oprydningen. Fra regeringer og store virksomheder til organisationer, NGO’er, lokale grupper og private individer - enhver indsats gør en forskel. Og oprydningen kan ske hvor som helst - i byer, på strande, dybt inde i skoven eller ude på det blå hav. Den dårlige nyhed er, at der er skrald at finde næsten hvor som helst man går hen. Men den gode nyhed er, at der er masser at mennesker der står klar til at give en hjælpende hånd med at rydde op - og de gør en kæmpe indsats.

I år faldt World Cleanup Day på den 19. september og markerede det 11. år i træk, hvor frivillige fra hele verden arbejdede sammen for at gøre vores verden renere. I 2019 var der mere end 21 millioner mennesker fra mere end 180 lande, der troppede op i den gode sags tjeneste.
Rul videre ned, for at se et par highlights fra sidste år:

Fokus på cigaretskodder

Dette år fokuserede World Cleanup Day særligt på at komme cigaretskodder til livs og kastede lys på det voksende problem - og på at oplyse yderligere om cigaretskod-skrald. Et tema, der passer perfekt med vores mission om at få danskerne til at ’skodde bedre’ - og er den perfekte anledning til at sprede ordet og give projektet endnu mere opmærksomhed.

Over hele verden er der initiativer og organiserede events som man kan tage del i, men man kan også være med bare ved at samle et par venner og rydde op i dit lokalområde - eller ved at sætte en god podcast i ørene og begive dig ud på egen hånd. Hver eneste stykke skrald tæller.

World Cleanup Day går digitalt

Dette år bevægede World Cleanup Day sig også over i den digitale sfære ved at invitere alle til at lave en digital oprydning. Der ligger nemlig ikke kun skrald rundt omkring i naturen. På vores digitale devices ligger der også store mængder ubrugt materiale, der kontinuerligt bruger strøm og digital lagringsplads - og i sidste ende efterlader et stort og unødigt forbrug og udslip af CO2.

Du kan altså hjælpe ved blot at rydde op på din computer, din mobiltelefon, din tablet, din harddisk - og slette filer, som du ikke længere bruger eller behøver. Det virker måske ikke som meget - men vi lover, at det gør en forskel i det store hele.